EN

Om oss

Nordic Tenors er kjent for unik stemmeprakt, varme, humor, og blanding av tradisjonelt og nyskapende repertoar. Jan-Tore Saltnes, Nils Georg Nilsen og Espen Solsbak tilbyr en harmonisk blanding av kunst og underholdning.

Utmerkede tenorer

Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med humor, dans og musikalske overraskelser, og har vært en fremtredende del av den skandinaviske musikkscenen siden 2005. Med premieren på deres første show "Nordic Tenors & Sjur Hjeltnes/Bella Notte", markerte de starten på en bemerkelsesverdig karriere.

Nordic Tenors

Nordic Tenors

I 2006 ble Nordic Tenors tildelt Komiprisens "årets nykommer", en pris som anerkjente gruppens innflytelse med bruk av humor for å nå ut med klassisk musikk til et bredt publikum. Nordic Tenors fortsatte å imponere, med betydningsfulle opptredener som kongelige toastmastere for HMK Harald i 2007, og under åpningen av den nye operaen i Bjørvika i 2008. Deres evne til å fenge publikum fortsatte i 2009 med premieren på "Nytt Show" i Bergen og utgivelsen av gruppens første CD, "Live at Logen". Nordic Tenors kreativitet ble igjen anerkjent i 2010 med en nominasjon til Komiprisen for "Årets nummer".

Jan-Tore Saltnes og Nils Georg Nilsen

Jan-Tore Saltnes og Nils Georg Nilsen

Nordic Tenors har gjennomført flere suksessrike prosjekter, inkludert "An evening with Nordic Tenors" og "Ten years with Nordic Tenors" i 2013, samt samarbeid med det svenske ensemblet Neumann Strings for deres juleturné. Deres musikalske reise er preget av regelmessige nye albumutgivelser og nasjonale turneer.

Nordic Tenors sine julekonserter har utviklet seg til å bli en av Norges mest besøkte juleturnéer, en tradisjon som både feirer høytiden og viser gruppens musikalske mangfold.

Informasjon om billetter

Alle konsert og bestillingsmuligheter er satt opp av arrangøren. Arrangør er selv ansvarlig for gjennomføringen og betalingstransaksjonene og billettbestillingene. Ved feil eller mangler i forbindelse med leverandørene som vi promoterer setter vi pris på at du i tillegg til å informere de også informerer oss slik at dette kan rettes.

Velkommen til Nordic Tenors!


Medlemmenes Unike Bakgrunner

Jan-Tore Saltnes

Jan-Tore, stolt av sin opprinnelse fra Holmestrand, er en musikalsk allsidig kunstner. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, har han en variert bakgrunn som strekker seg fra boyband til heavy metal, og har bidratt til over 30 utgivelser.

Jan-Tore Saltnes

Jan-Tore Saltnes

Nils Georg Nilsen

Oppvokst på Jar i Bærum, balanserer Nils sin lidenskap mellom fotball og musikk. Med en Mastergrad fra Manhattan School of Music i New York, har han siden 2013 vært en ettertraktet solist både nasjonalt og internasjonalt.

Nils Georg Nilsen

Nils Georg Nilsen

Espen Solsbak

Espen har mer stemme enn han har hår, og han er den eneste i Nordic Tenors med tatovering. Han er fra Stavanger, men har bosatt seg på Tomter. Han har studert opera i Stavanger, Roma og Oslo, men har også bred erfaring innen musikaler og populærmusikalske genre.

Espen Solsbak

Espen Solsbak


Christmas with Nordic Tenors

Når nettene blir lange og vinterfrosten legger et rimet slør over mørkelandet, er det lite som varmer som tonene fra de tre høyt elskede tenorene i Nordic Tenors og deres virtuose pianist Torgeir Koppang.

For nittende året skaper tenortrioen en førjulsstund fylt med varme og humor, med et variert julerepertoar bygget på høytid og tradisjon, en julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen.

Terningkast

Haugesunds Avis

Terningkast 6

«Strålende juletenorer»

Fædrelandsvennen

Terningkast 6

«En musikalsk nytelse fra ende til annen»

VG

Terningkast 5

«Humor og høytid»

Olav Solvang, Vårt Land

Terningkast

«Tre stemmer i toppklasse»

Forestillingen er ikke bare en fryd for øret, men også for øyet, da de har med seg Andreas Ohldieck, en av de gryende stjernene på den stadig voksende himmelen av norske videokunstnere.

O Helga Natt

Her er en smakebit på hva du kan se frem til på årets julekonsert.


Videre til Nye Musikalske Horisonter

Med en arv av eksepsjonelle opptredener og en stadig voksende diskografi, fortsetter Nordic Tenors å berike den skandinaviske og internasjonale musikkscenen. Gjennom sin kombinasjon av talent, lidenskap og mangfold, lover de å fortsette å trollbinde og glede sitt publikum i årene som kommer.

Forrige
Konserter